Simoneschi ima burjo v mezincu

      Komentarji so izklopljeni za Simoneschi ima burjo v mezincu
Facebooktwitterredditpinterestmail

22 posadk iz 11. držav se je prvi dan Evropskega pokala razreda Melges 24 namočilo in namučilo. Jadralce je opoldanski naliv premočil do kosti, burja v sunkih do 27 vozlov pa še prezebla. Neprijaznim razmeram se je najuspešneje zoperstavila italijanska ekipa Audi Tron, lanska zmagovalka cikla šestih regat.

M24_Portoroz_270315-13

Otrple roke, bičanje vetra, hladni pljuski valov, vse to sodi k jadranju, a le redko se zgodi, da s takimi razmerami postreže slovensko morje. Za goste iz severnih držav petkovo eskimsko ozračje ni bilo težava, saj so vajeni vsega hudega, za sodelujoče iz ostalih predelov Evrope pa je bila izkušnja naporna. Da ne bi tvegali preveč so se na regatnem polju vedli previdno, torej na startu niso šli na nož in obratov niso izvajali tik ob oznakah.

M24_Portoroz_270315-66

Iz povprečja je s suvereno vožnjo in natančnimi manevri izstopal le Riccardo Simoneschi. »V prvem plovu smo zmagali z dvema minutama naskoka, kar nam je vlilo dovolj samozavesti, da smo se v naslednjih regatah bolj kot s konkurenco ukvarjali s testiranjem novega jadra. Kljub temu tekmece spoštujem in že nestrpno pričakujem naslednje obračune,« je z uverturo v sezono zadovoljen Italijan, čigar cilji so po treh zmagah jasni.

M24_Portoroz_270315-17

V kategoriji amaterskih posadk imenovani Corinthian se je s podobnim nizom uvrstitev (1., 1. in 3. mesto) na vrhu razpredelnice znašla madžarska sestava FGF Sailing Team. »Čeprav me je zeblo kot cucka, sem se zelo zabaval. Veter je bil podoben tistemu, ki ga imamo na Blatnem jezeru, kar je bil moj največji adut,« je uspešen slalom med napihljivimi oznakami pred Bernardinom pojasnil krmar Robert Bakoczy.

M24_Portoroz_270315-22

Bojni plani slovenskih predstavnikov pa niso obrodili želenih sadov. Jure Jerkovič (Atena) je z 41 točkami trenutno 14. in daleč od prve osmerice, s katero se je spogledoval dokler mu burja ni pristrigla peruti. Še slabše izhodišče ima Hinko Golias (Agapeja), ki je v prvem plovu zgrešil cilj in s si pribitkom maksimalnega števila točk za nedokončano regato ter 12. in 20. mestom v naslednjih dveh plovih priigral zgolj 19. mesto. Naš tretji krmar Aleš Zupanc (Little Big Man) se medtem nikakor ni uspel odlepiti od repa flote in je predzadnji izmed 22. sodelujočih.

M24_Portoroz_270315-54

Follow us Facebooktwitteryoutubeflickr