Zmaga, čast in slava svetovnemu prvaku EFG Bank

      Komentarji so izklopljeni za Zmaga, čast in slava svetovnemu prvaku EFG Bank
Facebooktwitterredditpinterestmail

Regata evropskega pokala razreda Melges 24 se je v Portorožu končala s prepričljivo zmago švicarske jadrnice EFG Bank, na kateri sta moči združila nekdanji svetovni prvak Flavio Favini ter trikratni olimpijec Christopher Rast. Najboljša slovenska ekipa Atena je s 14. mestom zaostala za pričakovanji.

Uvodne tekme evropskega pokala razreda Melges 24, ki jo je od petka do nedelje gostil Jahtni klub Portorož, se je udeležilo rekordnih 26 posadk iz 13 držav. Ti so se v blagem sobotnem zahodniku pomerili v štirih plovih, medtem ko je nedeljski južni veter omogočil še dve regati.
M24_Press_Day3_084V spremenljivih razmerah je bila najbolj spretna posadka EFG Bank v sestavi Flavio Favini, Christopher Rast, Giovanni Ferrari, Aldo Bottagisio in Jaro Furlani. “S konkurenco smo imeli težko delo, saj nam je Andrea Racchelli ves čas dihal za ovratnik. Tudi FGF sailing team niso bili od muh. Izjemno spretno so izvajali manevre, ne da bi pri tem izgubljali hitrost. Pozna se jim, da so veliko trenirali in verjamem, da bodo v nadaljevanju sezone postali še boljši in za nas še nevarnejši,” je nasprotnike ocenil taktik zmagovalne ekipe Christopher Rast.
M24_Press_Day3_089Na drugo mesto so se uvrstili svetovni podprvaki z jadrnice Altea, ki je zadnji dan pridobila dve mesti: “Vedeli smo, da si po dveh slabih startih ne smemo več privoščiti napak, zato smo se osredotočili na veter in skušali izbrati najugodnejšo stran regatnega polja. Hitrost jadrnice je bila dobra in na koncu se nam je izšlo, kot smo si želeli” je vzpon tik pod vrh razpredelnice opisal krmar Andrea Rachelli.
M24_Press_Day3_106Slovenska ekipa Atene je bila po uvodnih predstavah na dobri poti, da osvoji prvo mesto v amaterski razvrstitvi, dokler jim ni načrtov v predzadnjem plovu prekrižal močan jugo. “Vedeli smo, da je močan veter naša šibka točka, zato nismo preveč razočarani. Izgubljeno bomo skušali nadoknaditi na naslednjih tekmah evropskega pokala, vrhunca pa si želimo na evropskem prvenstvu v Hyeresu,” se je s končnim 6. mestom med neprofesionalnimi tekmovalci in 14. v skupni razvrstitvi zadovoljil Jure Jerkovič.
IMG_2947Karavana se sedaj seli na avstrijsko jezero Kammersee, kjer se bo bitka za nove točke nadaljevala sredi junija.

REZULTATI

Follow us Facebooktwitteryoutubeflickr